Love Security: 7 Råd till döttrar

När en dotter växer i familjen är föräldrarna inte lätta att bygga – för att lära henne att bygga en hälsosam relation för att undvika potentiellt farliga situationer och människor. Och detta är inte möjligt utan att höja självkänsla, självkärlek och rätt tillvägagångssätt för kommunikation, enligt Life-Kojan Samyn spänning. Här är hennes råd till föräldrarna till tonårsflickor.

Bra föräldrar önskar sina barn bara det bästa. Och när en flicka växer i familjen är deras uppgift att förbereda henne för den första relationen, för hans första kärlek. Och också – till de efterföljande lektionerna, som var och en av oss måste överleva.

Vår gemensamma framtid beror på om vi kan utbilda starka, självsäkra, lyckliga och självrespekterande unga kvinnor som kan friska relationer, enligt Life-Ko-undervisade och expert för att arbeta med kvinnor och familjer Samin.

Tyvärr inträffar fortfarande våld mot flickor och kvinnor i den moderna världen, både fysiska och psykologiska. Flickor är de mest utsatta offren, och de äldste är att hjälpa dem att undvika ohälsosamma relationer och lära sig att fatta rätt beslut angående deras personliga liv. Naturligtvis kan män drabbas av våld och grymhet, men i det här fallet pratar vi om kvinnor.

Tonårsflickor upplever scenen när relationer med kamrater och potentiella romantiska partners blir prioriterade

Enligt RBC begicks endast från januari till september 2019 mer än 15 tusen mot kvinnor i Ryssland. Brott inom området för familjehusförhållanden, och 2018 registrerades 21 tusen. fall av våld i hemmet. I USA dör i genomsnitt varje dag, tre kvinnor dör av händerna på en tidigare eller nuvarande partner. Statistik för andra länder inte mindre eller ännu mer skrämmande.

"I motsats till vanliga myter sker hemlagat våld i familjer med olika inkomster och olika nationella tillhörigheter," förklarar Samins spänning.

Vid en viss ålder upplever tonårsflickor scenen när relationer med kamrater och potentiella romantiska partners blir en prioritering. Och vuxna kan hjälpa dem under denna viktiga period för att lära sig att bygga en hälsosam relation.

Samin Excites erbjuder sju "kärlekstips" som kommer att vara användbara för varje tjej.

1.Trust Intuition

För en kvinna är intuition ett kraftfullt beslutsverktyg, så flickan bör lära sig att lita på sig själv. Och detta är också ett viktigt sätt att kognition, men i vår "manliga" kultur, där logik och fakta värderas, kränker vi själva kopplingen mellan våra döttrar med denna gåva. Ofta inspirerar de flickor: Det de anser att rätt val är ologiskt eller irrationellt.

Inom ramen för datering kan intuition hjälpa flickor att undvika sexuellt tryck från kamrater, föreslå rätt val av en partner och känna deras gränser. Föräldrar kan lära sin dotter att lita på sin inre kompass och ställa frågor: ”Vad säger din intuition?"Eller" vad var din första impuls i den situationen?".

2.Tänk kritiskt

Flickor bör förstå att deras idé om hälsosamma relationer påverkas av deras informationsbakgrund – musik, böcker, sociala nätverk, reklam. Rollmodellering eller frågor hjälper till att lära döttrar till kritiskt tänkande: ”Vad betyder det att vara en tjej i vår kultur?"," Hur dating ska hända?"," Hur visste du om det?" och så vidare.

Att ha kritiskt tänkande, enligt Samin, är Excel att fråga mig själv: ”Det jag tror är sant? Varför tror jag på det? Är det verkligen sant? Vad är fel här?"

3.Förstå skillnaden mellan hobby och kärlek

I världen av sociala nätverk och smartphones är detta särskilt viktigt. Korrespondens i budbärare och tittar på andras inlägg skapar ett falskt intryck av att vi verkligen känner någon. Men bilden av människor i sociala nätverk motsvarar inte alltid vem de faktiskt.

Flickor bör läras ut till en ovanlig bekant med en person. De borde veta: För att bygga relationer behöver du tid och ansträngning. Det händer att de första intryck är intuitivt korrekta. Samtidigt försöker människor visa sig från den bästa sidan på datum, så det finns inget behov att rusa för att komma närmare.

"Människor ser ut som glödlampor," skriver författaren, "För att ta reda på huvudvärdena och karaktären måste du rengöra deras lager för lager". Och det skulle vara bättre att göra utan tårar ..

4.Att inse att svartsjuka inte är ett tecken på kärlek

Sjalusi är kontroll, inte kärlek. Detta är den viktigaste faktorn för våld i tonåren. I friska fackföreningar behöver partners inte kontrollera varandra.

Hand i hand med svartsjuka och avund. Denna känsla är baserad på rädsla eller brist på någonting. Flickor bör veta: du bör inte tävla med någon utom sig själva.

5.Tävla inte med andra kvinnor

Du behöver inte hata andra, både individer och hela kategorier, och det är värt att lära sig att ignorera sådana karaktärer. Kvinnors kollektiva uppgift är att lära män rätt hantering av dem.

Om killen är fusk betyder det inte att den andra flickan är bättre. Detta innebär att han har problem med hängivenhet och ärlighet. Dessutom kommer han troligen att relatera till sin nya flickvän ungefär samma som den föregående, eftersom det nya inte är mer "speciellt" än det förra.

6.Lyssna på sina behov

En annan gåva som kvinnor har är förmågan att empati och manifestationen av sympati, förmågan att hjälpa andra. Denna kvalitet är nödvändig, men om flickan alltid offrar sina behov, kan förr eller senare ilska, förargelse kan samlas i henne, eller hon kan fysiskt bli sjuk.

Föräldrar måste lära sin dotter att den enda möjligheten att ge något till andra är baserad på att förstå deras behov och förmågan att informera partneren om dem, acceptera i vissa fall och hans vägran.

7.Sätta sin egen utb

Tack vare utbildning bifogar de flesta flickor särskild vikt vid relationerna – mycket mer än pojkar. Detta kan vara en dyrbar gåva, men leder ibland till självförstörelse. Flickor är ofta för oroliga för att de kommer att tänka på dem. När de växer upp kan de oroa sig, om mannen gillade honom, inte hade tid att förstå hur mycket de gillade honom. De hjälper andra till nackdel för sig själva.

Bra föräldrar lär sin dotter en hälsosam kärlek till sig själva. Detta innebär att du sätter dina egna behov och välbefinnande i första hand, bygg en hälsosam relation med dig själv – att förändra, växa, växa upp. Detta är den viktigaste lektionen så att flickan i framtiden hittar en Apotekpotensmedel.com stark och pålitlig relation, där det finns en plats för kärlek och respekt.

Att vara förälder till en tonårsflicka-ibland hårt arbete. Men kanske det bästa som mödrar och pappor kan göra är att lära sina döttrar att bygga normala relationer så att deras första kärlek blir säker och hälsosam upplevelse.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Shopping Cart